Zoete aardappel frieten

Diner - Zoete aardappel frieten (Small)
Zoete aardappel frieten

ZOETE AARDAPPEL FRIETEN

Ingrediënten (2 personen)
– 1 grote zoete aardappel
– 1 eetlepel olijfolie of gesmolten kokosolie
– keltisch zeezout
– paprikapoeder
– sesamzaad (optioneel)


Bereiden:

  1. Verwarm de over voor op 200ºC.
  2. Was de zoete aardappel en snijd in langwerpige repen. (zoals frieten)
  3. Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat. Verdeel de frieten over het bakpapier.
  4. Besprenkel met 1 eetlepel (olijf- of kokos-) olie. Hussel de frieten goed door de olie zodat alle kanten licht vochtig zijn, indien nodig kan je iets meer olie toevoegen.
  5. Besprenkel de frieten met keltisch zeezout en paprikapoeder. (optioneel wat sesamzaad)
  6. Zet 45 minuten in de oven. Keer na 25 min. de frieten even om.
  7. Houd de frieten af en toe in de gaten, ze zijn gaar als ze lichtbruin gekleurd zijn. Lekker met wat (zelfgemaakte) mayonaise.
  8. Serveer bijvoorbeeld met gewokte/gekookte groente.

Eet smakelijk!


Groente ideeën bij de frieten:
– gekookte sperziebonen met een tomaatje
– witlof met spekjes en (geiten)kaas
– oosterse groente met wat sojasaus

Heb jij een goed idee? Laat het hieronder weten.

Deel dit recept op:
Facebookpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *