Vegetarische chili

Diner - vegetarische chili (Small)
Vegetarische chili

VEGETARISCHE CHILI

Ingrediënten (4 personen)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 winterwortel
– 1 rode paprika
– 1 courgette
– 5 roma tomaten
– 400 gram bruine bonen (liefst uit glazen pot met zo min mogelijk toevoegingen)
– 125 gram kidneybonen
– 125 gram mais
– 100 gram zilvervliesrijst (dit gerecht is ook erg lekker zonder rijst)
– 1 eetlepel koriander
– 1 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel cayennepeper
– Peper en Keltisch zeezout naar smaak
– 1 theelepel kokosolie

Extra: Dit gerecht is erg lekker met wat augurken of ananas.


Bereiden:

  1. Snijd 1 ui, 1 winterwortel, 1 rode paprika en 1 courgette in kleine stukjes.
  2. Ontvel 5 roma tomaten. (kruisje snijden in onderkant, een paar seconden laten wellen in heet water tot het velletje open staat, afspoelen met koud water)
  3. Fruit de gesnipperde ui in een hapjespan met een theelepel kokosolie. Pers 2 tenen knoflook en voeg toe.
  4. Als de ui gefruit is voeg je de gesneden groente toe. Zet indien gewenst water op om de rijst te koken, volg de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de ontvelde roma tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de groente. Laat 10 min staan met het deksel op de pan.
  6. Voeg 400 gram bruine bonen, 125 gram kidneybonen en 125 gram mais toe aan het gerecht.
  7. Voeg de kruiden toe: 1 eetlepel koriander, 1 theelepel chilipoeder, 1/2 theelepel cayennepeper en naar smaak peper en zout.
  8. Laat het gerecht nog zo’n 10 minuten op middelhoog vuur staan.

Eet smakelijk!


Liever met vlees?
Dit gerecht is ook erg lekker met rundergehakt. Je kan het rundergehakt rul bakken bij stap 3.

Deel dit recept op:
Facebookpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *