Noedelsoep

Noedelsoep
Noedelsoep

NOEDELSOEP

Ingrediënten (4 personen)
– 1 stuk kipfilet
– 1 bakje kastanjechampignons
– 1 kleine struik paksoi
– 2 bosuitjes
– 1 duimpje verse gember
– 2 tenen knoflook
– 1 eetlepel sojasaus (of vissaus)
– 2 blokjes kippenbouillon (bijv. ekoplaza eigen merk)
– 2 bosjes bruine rijstnoedels (natuurwinkel)
– 1 eetlepel kokosolie
– peper en Keltisch zeezout


Bereiden:

  1. Snijd 1 kipfilet in kleine stukjes en 1 bakje kastanjechampignons in dunne plakjes.
  2. Verwarm 1 eetlepel kokosolie op middelhoog vuur in een soeppan en bak de kipfilet gaar. Als de kip bijna gaar is voeg je de kastanjechampignons toe.
  3. Kook 750 ml water in een waterkoker, voeg toe aan de soeppan samen met 2 verbrokkelde kippenbouillonblokjes. Verwarm tegen de kook aan.
  4. Snijd een duimpje gember in twee stukken, voeg toe aan de soeppan zodat de gember in de soep kan trekken. Pers 2 teentjes knoflook en voeg ook toe aan de soeppan.
  5. Laat de soep 15 min zachtjes trekken.
  6. Kook ondertussen twee bosjes bruine rijstnoedels volgens aanwijzing op de verpakking.
  7. Was het struikje paksoi en snijd in kleine stukjes. Houd de stukjes steel en blad gescheiden.
  8. Was 2 bosuitjes en snijd in kleine stukjes. Haal de stukken gember uit de soep.
  9. Breng de soep op smaak met 1 eetlepel sojasaus, peper en zout. Voeg de bosui en steeltjes paksoi toe.
  10. Breng de soep nog even aan de kook tot de paksoi steeltjes gaar zijn. Voeg als laatste de noedels en het fijngesneden paksoi blad toe.

Eet smakelijk!


Gember over?
Trek hier gemberthee van of maak een verse juice.

Deel dit recept op:
Facebookpinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *