Over

Over feelgoodfood.nl

Op deze site wil ik iedereen die daar interesse in heeft inspireren gezond te eten en drinken. Ik ben zelf altijd al bezig geweest met gezonde voeding en dacht tot januari 2013 dat ik best gezond bezig was, op een rol chocoladekoekjes per week na dan ;). Doordat ik verschillende klachten had ben ik naar een natuurarts gegaan, waar een wereld voor mij open ging. Ik was helemaal niet zo gezond bezig als ik dacht. Ik kreeg allemaal tips om gezonder te gaan leven en merkte vrij snel veel verschil.

Op advies van de natuurarts ben ik vrijwel volledig gestopt met het eten van geraffineerde suiker, gluten, melkproducten en alles wat in een pakje/zakje zit in de supermarkt. Inmiddels eet ik soms toch iets met gluten, suiker of melk, maar ik beperk dit wel tot een minimum. Zo eet ik bijvoorbeeld af en toe speltproducten en geitenkaas. Deze producten zijn beter verteerbaar dan tarweproducten en koemelk en daarom een goed alternatief.

Sinds ik mijn voedingspatroon heb aangepast ben ik ongeveer 5 kg afgevallen en voel ik mij een stuk beter. Ik heb meer energie, minder pukkeltjes op mijn armen, een gezondere huid, vrijwel geen last meer van hoofdpijn, PMS en een aantal andere kleine klachten. Veel mensen in mijn directe omgeving werden hier door geïnspireerd en wilden ook (gedeeltelijk) gezonder gaan leven. Ik kreeg dus regelmatig vragen over recepten en waarom bepaalde voeding wel of niet gezond is.

Zelf heb ik vooral de eerste maanden erg veel moeite gehad met het vinden van gezonde, lekkere recepten en hoe ik deze recepten op een handige manier kon bewaren, zodat ik ze nogmaals kon maken als het gerecht beviel. Ik had hele lijsten met links naar sites, maar na een aantal weken werkten de eerste links niet meer omdat de betreffende site was aangepast. Daarom besloot ik zelf deze website te maken.

In eerste instantie is deze site bedoeld als verzamelplek voor alle lekkere en gezonde recepten die ik ontdekt heb, daarnaast wil ik extra achtergrondinformatie geven zodat je ook begrijpt waarom ik bepaalde keuzes maak en je voor jezelf kan bepalen of je deze keuzes ook wilt maken. Ik heb geen opleiding gedaan in natuurvoeding of iets dergelijks, alle informatie die ik hier plaats komt van internet, mijn persoonlijke ervaring en uit boeken. Ik lees graag over voeding, kijk filmpjes en bespreek gezonde voeding met anderen. Last but not least kijk ik vooral naar mijn eigen lichaam en hoe het reageert op de voeding die ik eet.
Kijk rond, probeer vooral veel recepten uit en wie weet kan ik jou ook inspireren gezonder te eten!

Liefs,

Mirjam.

Een inspirerend artikel voor iedereen die denkt dat gezonde voeding niet lekker kan zijn. 😉

 

3 gedachten over “Over

 • 8 februari 2015 om 20:44
  Permalink

  Top dit Mirjam! We gaan zeker een recept proberen!

  Beantwoorden
 • 10 februari 2015 om 10:02
  Permalink

  Lieve Mirjam, zeker een mooie site boordevol goede tips. Sinds een jaar eet ik glutenvrij en 14 dagen geleden ben ik gaan detoxen om daarna langzaam op te bouwen naar een (nog) gezondere levensstijl. Ik ga je tips zeker gebruiken. Succes en liefs, Alida

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *